miercuri, 6 ianuarie 2010

Căsătoria nu e pentru toţi...

Noapte, zi…noapte, zi…mereu, în neştire. Dacă nu eşti născut sub o stea fatală care să-ţi curme paşii brutal în vreun accident pe care nu ai cum, în veci, să-l prevezi, te târăşti obsedat de pielea ta, de hrana ta…de socializarea ta.
Luni, marţi…la infinit, orizontal, vertical…la nesfârşit.
- Îmi place cu tine, vii la mine?
- Aş veni dacă de gâtul meu nu ar atârna 358,3 constrângeri, 7 milioane de obligaţii…
Aş face o lege care să combată sloganul “până ce moartea ne va despărţi”; la 3 ani să expire “treaba”, cum e şi cu buletinul, paşaportul sau orice alte acte…
Astfel aş salva mulţi adolescenţi încinşi care, programaţi fiind să se îmbrace în ritm de acordeon în alb şi negru, se împreunează legal mult prea devreme fără să cunoască adevăratele taine ale EI (căsătoriei).
Le zice mama, le zice tata, le zic eu, la naiba….cu programarea nu te pui…mai târziu începe să le curgă prin vene adevărul… că nu e chiar basm, că e compromis, că e obligaţie, că e nepotrivire, că te-ai îndrăgostit într-o zi subit de altcineva…că n-ai făcut piaţa şi n-ai gătit şi n-ai murit…şi ai jignit…şi nu-mi mai dai şi nu-mi mai faci…şi lasă-mă că nu mai pot, nu mai suport…….
Căsătoria: nu mai e vorba despre tine, nu mai contezi tu, nu mai poţi de unul singur…este egoism…Trebuie să rosteşti de 50 de ori numele celuilalt pe zi şi pe al tău să-l uiţi pentru că altfel …EŞTI EGOIST şi nu gîndeşti în doi…să faci sex atunci cînd nu sunteţi certaţi….şi vă certaţi zilnic…şi nu ai voie să ai ce doreşti, şi nu ai voie să variezi şi nu prea ai voie nimic decît să te rezumi şi să te limitezi la ce ai acasă…
Într-un film am prins o replică genială unde mentorul îl învăţa pe puşti că marile iubiri apar o dată la 10 ani, deci sunt mai multe………şi categoric că la 30 de ani apreciezi şi cântăreşti cu mai multă înţelepciune.
Dar de ce aţi recunoaşte voi? Căci în cartea Ei (căsătoriei) de instrucţiuni e prevăzută şi ipocrizia şi vă învaţă să râvniţi în tăcere, în timp ce din gura voastră răsună imnul care o preaslăveşte. Cum spuneam…în milioanele de camere cu toţii minţiţi şi păstraţi aparenţe. Îngroşaţi-vă perdelele, măcar să nu se mai vadă atât de mult, atât de…evident.
Iar cei ce au în sînge libertinajul…nu vă minţiţi (căsătoriţi)…Cei ce sunt crescuţi, învăţaţi să umble…nu vă minţiţi (căsătoriţi)…Cei ce suferiţi de gelozie cu motiv sau fără…nu vă minţiţi (căsătoriţi)…

Niciun comentariu: